Mazlum Abdi: İstanbul’daki patlama ile ilgili iddiaları reddediyoruz

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Taksim İstiklal Caddesi’ndeki patlama ile ilgilerinin olmadığını söyledi

Mazlum Abdi: İstanbul’daki patlama ile ilgili iddiaları reddediyoruz

Dün İstiklal Caddesi’nde yaşanan bombalı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Mazlum Abdi, “Güçlerimizin İstanbul’daki bombalamayla hiçbir ilgisi olmadığını teyit ediyor ve güçlerimizi bununla suçlayan iddiaları reddediyoruz” dedi.

Abdi, “Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına en içten taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz” ifadesini kullandı.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde Türkiye’nin en kalabalık yerlerinden biri olan Taksim İstiklal Caddesi'nde dün saat 16.20 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamada, 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralandı.

Soylu ve İstanbul Emniyeti’nin açıklaması

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayla ilgili bir şüphelinin yakalandığını belirterek, “Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var” diyerek PKK ve YPG’yi işaret etti.

Konuya ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, olayı gerçekleştiren Suriye vatandaşı Ahlam Albashir isimli şahsın sağ yakalandığı belirtilerek, “Sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini beyan etti" denildi.