MBS: Operasyon bölgesinde bir helikopterimiz düştü

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde Metina-Zap bölgesinde bir helikopterlerinin düştüğünü duyurdu. Dün PKK Zap bölgesinde bir Skorsky tipi helikopteri darbelediğini iddia etmişti.

MBS: Operasyon bölgesinde bir helikopterimiz düştü

MBS’den yapılan açıklamaya göre Metina-Zap bölgesinde yürütülen “Pençe-Kilit Harekat Bölgesi”nde sert iniş yapmak zorunda kalan helikopterin kaza kırıma uğradığı kaydedildi.

Açıklamada Skorsky tipi bir helikopterin kaza kırıma uğradığını, helikopterde bulunan 8 personelden 7'sinin kurtarıldığını, bir personel için Arama Kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"4 Eylül 2022 tarihi 23.45 sularında Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'nde Skorsky tipi bir helikopterimiz ikmal faaliyeti esnasında teknik nedenlerle sert iniş yapmak zorunda kalmış, kaza kırıma uğramıştır. Helikopterde bulunan 8 personelden 7'si kurtarılmıştır. Sağlık durumları iyidir. Bölgede bir personelimiz için arama kurtarma faaliyetleri devam etmektedir. "

PKK: Skorsky tipi helikopter darbelendi

PKK’nin askeri kanadı HPG ise dün yaptığı açıklamada 3 Eylül gece saatlerinde Zap’ın Sîda alanına TSK’nın helikopterler ile indirme yapan gücünün hedef alındığı kaydedildi.

HPG’ye göre açılan ateş sonucu 1 Skorsky helikopterin alev alarak operasyon bölgesinden uzaklaştığını ileri sürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 17 Nisan günü Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla yeni bir operasyon başlatmıştı.