Mehmet Şimşek: Türkiye'nin rasyonel zemine dönme dışında seçeneği kalmamıştır

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, " Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında başka bir seçeneği kalmamıştır" dedi.

Mehmet Şimşek: Türkiye'nin rasyonel zemine dönme dışında seçeneği kalmamıştır

Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilen Mehmet Şimşek, görevi Nureddin Nebati'den devraldı.

“Hayati önem taşıyor”

Şimşek, görevi devralmasının ardından yaptığı konuşmada, "Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi, öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlanması ülkemiz için hayati önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

“Başka bir seçeneği kalmamıştır”

"Bayrak ve hizmet yarışında bu değerli emaneti şahsıma tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanıma şükranlarımı arz ediyorum” diyen Mehmet Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

“Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Önümüzdeki hedefte bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında başka bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır.”

“Fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır”

“Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarımıza başlayacağız” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin ve fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi, öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır. Bu öncelikler çerçevesinde çalışmalarımızı eş güdüm içerisinde ilgili bakanlıklar ve kurumlarımızla güçlü bir koordinasyon sağlayarak yürüteceğiz.”

“İnşallah bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız”

Mehmet Şimşek sözlerini şu ifadelerle sona erdirdi:

"Devraldığımız bu bayrağı daha da yukarılara çıkarmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde geceli gündüzlü çalışacağız. Pandemi, küresel finansal zorluklar ve depremle birlikte sadece ülkemiz değil tüm dünya zorlu bir imtihandan geçiyor. Sayın Bakanımıza bu yoğun süreçteki çalışmaları, gayretleri nedeniyle tekrar teşekkür ediyorum. Şahsıma zorluklar ve yüksek beklentilerle dolu ağır bir görev verildiğini biliyorum. İnşallah bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız."