Mele Bahtiyar İran ziyaretine ilişkin açıklama yaptı

Mele Bahtiyar İran ziyaretine ilişkin açıklama yaptı

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Sekreteri Mele Bahtiyar, “İran referandumu reddetti, biz de İran’a mesajımızı illettik’’ dedi.

KYB heyetinin İran ziyaretine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mele Bahtiyar, şöyle konuştu:

“İran’ın liderlerinden Dışişleri Bakanlığı’na tüm yetkililer, Kürdistan’ın bağımsızlık referandumuna karşıydı. Yaptığımız görüşmeşlerde, neden karşı olduklarının ayrıntılarını bize anlattılar. Onlar da görüşlerini söyledi, biz de söyledik. Onlar referandumu reddetti, biz de referandumu savunduk.”

Mela Bahtiyar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İranlı yetkililere ‘Referrandum kararını tek başımıza almadık, o yüzden bu konuda olumlu ya da olumsuz bir yanıt veremeyiz, başta kendi partimiz ve diğer partiler ile bu konuyu görüşmemiz gerekir. Ondan sonra durumu değerlendireceğiz’ dedik.’’

“Referandum kararı, 16 parti ile birlikte alındı”

Dünya ülkelerinin referandumun amacını tüm ayrıntıları ile anlamadıklarını belirten Mela Bahtiyar, şu ifadeleri kullandı:

“Biz İranlı yetkililere referandumu tüm taraflarla ortak kararlaştırdığımızı ilettik. Bu karar, 16 parti ile birlikte alındı. Bizim Goran Hareketi ile de anlaşmamız var. Biz, kendi kaderimizi belirlemek konusunda amacımızı belirlemiş bir partiyiz. Federalizmi gerçekleştirdik. Bu yüzden belirlediğimiz amacımıza ters bir kararı kendi başımıza alamayız.”