Mesrur Barzani: ABD Peşmerge için bize söz verdi

Başbakan Mesrur Barzani, ABD’nin Ortadoğu’daki varlığının devam edeceğini, Peşmergeye yardımların sürdürüleceği konusunda kendilerine söz verildiğini söyledi.

Mesrur Barzani: ABD Peşmerge için bize söz verdi

Manama 2021 Diyalog Forumu Bahrany’de bulunan Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Furum kapsamında değişik panellere katıldığını ve ikili görüşmeler gerçekleştirdiğini belirten Barzani, “Görüşmelerin içeriği genel olarak bölgenin güvenlik ve istikrarın nasıl sağlanacağı, bu konuda ortak işbirliği hakkındaydı. Yine bölgeyi tehdit eden unsularla mücadele meselesi ele alındı. Biz de bölgenin aktif bir unsuru olarak görüşlerimizi dile getirmeyi önemli buluk. Gördüğümüz ve hissettiğimiz şey Kürdistan Bölgesi’ne ve özelde bu bölgeye önem verildiğiydi” dedi.

Rûdaw TV'den Senger Abdurrahman'ın forumda dün ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile gerçekleştirilen görüşme hakkındaki sorusunu yanıtlayan Barzani, ABD’nin bölgedeki varlığının devam edeceğini vurguladı, “Peşmerge güçlerine yardım ve desteklerinin devam edeceğine dair söz verdiler” diye konuştu.

Mesrur Barzani, dünya ülkelerinin güvenlik ve terör meselesinin bölgesel bir mesele olduğunu ve tüm tarafları alakadar ettiğini çok iyi anladığını ifade etti.

“Tüm taraflar IŞİD’in hala bir tehdit olduğu konusunda hemfikirdir. Ayrıca Peşmerge ve Kürdistan güvenlik güçlerinin teröre karşı mücadelesini de önemsiyorlar” diyen Barzani, “Koalisyon ortakları olarak bu tehdide karşı durmak için onların da bize ihtiyacı var” değerlendirmesinde bulundu.

 Mesrur Barzani, “Her zaman söyledik, Kürdistan Irak’ın tamamının güvenlik ve istikrara kavuşması için bir kapı olabilir. Kürdistan hem güvenlik, hem de ekonomik kalkınma açısından gelişme sürecinde. Umarım bu adımlar Irak’ın tüm bölgelerinde istikrar ve ekonomik kalkınma için bir yarımcı olur” dedi.