Mesrur Barzani: Ezidi Kürt kardeşlerimiz için çabalarımız devam edecek

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Nobel Ödüllü Ezidi Kürt aktivisti Nadia Murad'ı kabul etti

Mesrur Barzani:  Ezidi Kürt kardeşlerimiz için çabalarımız devam edecek

Başbakan Mesrur Barzani,  IŞİD’in elinden kurtarılan Ezidi Kürt aktivist Nadia Murad ile başkent Erbil’de bir araya geldi.

Barzani görüşmede, “Ezidi Kürt kardeşlerimizin acılarını dindirmek, yaşam koşullarının  iyileştirilmesi ve göçzedelerin evlerine dönmesi için çabalarımız devam edecektir” dedi.

Ezidilerin Kürdistan'ın önemli ve asli bir bileşeni olduğunu söyleyen Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Ezidilerin meşru  davasına destek vermeye devam edeceğini ifade etti.

Mesrur Barzani, yüzlerce Peşmerge’nin Şengal’in özgürlüğü için şehit düştüğünü belirterek, Şengal’de durumun normalleşmesi ve huzurun sağlanması gerektiğini kaydetti.

Nadia Murad ise IŞİD tarafından kaçırılan Ezidi Kürt kız ve kadınların kurtarılmasına yönelik çabaların önemine vurgu yaptı.

Nadia Murad, bölgede adalet, istikrar ve barış ortamının sağlanması için Şengal Anlaşması’nın bir an önce uygulanması gerektiğini belirtti.

Görüşmede ayrıca, adaletin yerini bulması için IŞİD’in Ezidilere karşı işlediği suçları takip eden uluslararası kuruluşlarla işbirliğinin önemine vurgu yapıldı.

Nadia Murad, dün kendi köyü olan Koço’da IŞİD tarafından kaçırılarak öldürüldükten sonra toplu mezarlara gömülen 104 Ezidi Kürt’ün toprağa verildiği törenine katılmıştı.