Mesrur Barzani görüşmelere başlıyor

Yeni hükümet kabinesini kurmakla görevlendirilen Mesrur Barzani, taraflarla yapacağı ziyaretlere bugün başlıyor.

Mesrur Barzani görüşmelere başlıyor

Yeni hükümet kabinesini kurmakla görevlendirilen Mesrur Barzani, siyasi taraflarla yapacağı ziyaretlere bugün KDP ile başlıyor.

Edinilen bilgiye göre, 9’uncu kabinede yer alacak taraflara yapacağı görüşmelerin yol haritası için Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) önceki müzakere heyetiyle bir araya gelen Mesrur Barzani, bugün de KDP Poltibüro’yla bir toplantı gerçekleştirecek.

Mesrur Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre bugün saat 10.00’da, Kürdistan Bölgesi seçimlerinden birinci çıkan KDP’yle ilk görüşme gerçekleştirilecek.

30 Eylül seçimlerinden 1’inci parti olarak çıkan KDP ile yapılacak toplantının Mesrur Barzani’nin hükümet kurma görüşmeleri kapsamında gerçekleştireceği ilk toplantı olma özelliğini taşıyor.

Kürdistan Parlamentosu'nda Salı günü yapılan oturuma katılan 97 üyeden 87’sinin oyunu alan Mesrur Barzani dün Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.

Mesrur Barzani’nin 30 gün içerisinde yeni kabineyi kurması bekleniyor.

30 Eylül 2018’de gerçekleştirilen Kürdistan Bölgesi genel seçimlerinde KDP, 111 sandalyeli parlamentoda 45 sandalye kazanmıştı.

Mesrur Barzani, hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından verdiği ilk mesajda, “Güveniniz için teşekkür ediyor, yeni kabineye girmeye karar veren tüm tarafların desteğiyle, bir an önce ülkemize ve ulusumuza değerli hizmetler sunabilmek için belirlenmiş sürede, yeni hükümet kabinesini parlamentoya sunmaya çabalıyorum. Bu süreci başarılı bir şekilde olumlu bir sonuca ulaştırmak için ilgili tüm tarafların bize destek olmasını umut ediyorum” demişti.