Mesrur Barzani: Memur maaşları kesintisiz ödenecek

Başbakan Mesrur Barzani, bu aydan itibaren kesinti yapılmaksızın memur maaşlarının verileceğini açıkladı.

Mesrur Barzani: Memur maaşları kesintisiz ödenecek

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki mali durum ve maaş dağıtımıyla ilgili bir konuşma yaptı.

Hükümetin öncelikli işinin maaşları vermek olduğunu belirten Başbakan, “Eğer federal hükümet verdiği sözleri yerine getirmeye, federal bütçe yasasında anlaştığımız bütçe payını göndermeye devam ederse, Kürdistan Bölgesi Hükümeti de maaşları zamanında ödemeye devam edecektir” dedi.

Başbakan konuşmasında şunları belirtti:

“Kürdistan Bölgesi’nin durumunu en iyi şekilde yönetmek için maaşlar konusunda imkanlarımız dahilinde olanları yaptık. Elimizdeki bütçe yetersizdi ve maaşları olması gerektiği gibi veremedik. Daha önce size söz verdiğimiz gibi dürüst ve şeffaf olacağız.

Elimizdeki imkanlar konusunda öncelik vatandaşların maaşları olacak. Bu anlamda elimizden geleni esirgemedik ancak maalesef maaşlar için gerekli bütçeyi bulamadık.

Hükümetin görevi sadece maaş ödemesi yapmak değildir. Hükümet, tüm Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına yaşam ve hizmet sunmaktan sorumludur. Maaş bu görevin bir parçasıdır fakat maaşlıların haricinde tüm vatandaşların hizmet almaya hakkı vardır. Su, elektrik, yol ve diğer projeler hükümetin görevidir ve tüm halka ulaştırılmalıdır. Maaşlı olmayanlar ve çiftçiler için de hükümetin görevi ürünlerini iyileştirmektir. Bu çerçevede hükümet, bütçe tahsis etmek haricinde güçlü bir ekonomik altyapı kurmayı da düşünmektedir.

Gelirlerin çeşitlendirilmesi, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin başlıca görevlerindendir ve herhangi bir borçlanmaya gitmeden Kürdistan halkına gelecekte gelirleri konusunda güvence vermek için çabalıyoruz. Bu konuda önemli ölçüde başarılı da olduk. Hükümetin hayata geçirmek istediği projelerin büyük bölümü yardımcı oldu. Hükümetin özel sektörle kurduğu bu sağlıklı ilişkiyi destekleyip ilerletmeye devam edeceğiz. Hükümet ve özel sektör birlikte Kürdistan için güçlü bir ekonomi kurabilecektir.”