Mesrur Barzani, Uluslararası Koalisyon komutanıyla görüştü

Başbakan Mesrur Barzani, Irak ve Suriye’deki Uluslararası Koalisyon Güçleri Genel Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Richard Bell ile görüştü.

Mesrur Barzani, Uluslararası Koalisyon komutanıyla görüştü

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’nin de hazır bulunduğu görüşmede, Irak ve Suriye’deki son gelişmeler ele alındı.

Görüşmede Tuğgeneral Bell, Peşmerge güçlerinden övgüyle söz ederken, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Peşmerge Bakanlığı başta olmak üzere genel olarak attığı reform adımlarının önemine değindi.

Peşmerge’ye verilen desteğin önemine vurgu yapan Bell, IŞİD saldırılarına karşı Irak güçleriyle Peşmerge arasındaki koordinasyonun gerekliliğine işaret etti.

Bell, bu çerçevede Kürdistan Bölgesi idaresinde olmayan Kürdistani bölgelerdeki ortak koodinasyon merkezlerinin işlevsel hale getirilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti.

Başbakan Mesrur Barzani ise, desteklerinden ötürü Uluslararası Koalisyon güçlerine teşekkür ederek, IŞİD’in ve genel olarak terörün bitirilmesi için terörün ortaya çıkmasına neden olan faktörlerin bitirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan IŞİD suçlarına özel ceza mahkemesi yasa tasarısının önemine vurgu yapan Başbakan, bunun IŞİD teröristlerinin cezalandırılması, adaletin sağlanması ve mağdurlara tazminat ödenmesine vesile olmasını ümit ettiğini belirtti.