MHP'den internete yeni yasak önerisi: VPN ile de girilemesin

MHP'den internete yeni yasak önerisi: VPN ile de girilemesin

Türkiye, Netlfix'e yönelik sansür uygulamalarını ve sosyal medyayı hedef alan yasakları tartışırken, MHP'li isimden, "VPN ile de internete girilemesin" yaklaşımında bir yasak önerisi geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Erişim engeli koyulan platformlara, yasaklı sitelere VPN (sanal özel ağ) üzerinden de erişimin önlenmesi için yeni ve köklü tedbirler alınmalı, uluslararası işbirliği geliştirilmelidir” ifadelerini kullanarak internete yeni bir yasak daha getirilmesini talep etti.

Cumhur İttifakı tarafından Meclis'e sunulan sosyal medya düzenlemesine dair Genel Kurul görüşmeleri öncesinde yazılı bir açıklama ile yasakların genişletilmesi çağrısı yapan Yıldız, "Devletler, internetteki kontrolsüz içerikleri denetleyerek toplumu korumak zorundadır. Yaygınlığı ve uluslararası ağ oluşturması sebebiyle bu yapıların hukuk içinde kalmalarını sağlamanın zorluğu, bir hukuk devletini çaresizliğe sürükleyemez" iddiasında bulundu.

Yıldız, sansür ve yasak getiren yasa tasarısını savundu ve sosyal medyadaki ağ sağlayıcılarının Türkiye'de temsilcilikleri bulunmaması nedeniyle kişisel hakları zarar gören kişilerin müracaat edebileceği bir merci bulunmadığını. yasal düzenleme ile bu kanalların oluşturulacağını savundu.

VPN'in de yasaklanması çağrısında bulunan Yıldız, "Erişim engeli koyulan platformlara, yasaklı sitelere VPN (sanal özel ağ) üzerinden de erişimin önlenmesi için yeni ve köklü tedbirler alınmalı, uluslararası işbirliği geliştirilmelidir. Söz konusu platformlar, topluma haber ulaştırmaktan ziyade, kullanıcı sayısını artırmak uğruna kendilerini hiçbir disipline bağlı görmemektedir" dedi.

Yıldız, "Cumhur İttifakı, sosyal medya bataklığını ıslah edecek, sosyal medyada da insanın onuru korunacak, özel hayatın gizliliğine saygı duyulacak, lekelenmeme hakkı gözetilecektir" yorumunu yaptı.

 

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz