Mismari: Kürtler özgürlükleri için mücadele eden bir halk

Mismari: Kürtler özgürlükleri için mücadele eden bir halk

Libya Ulusal Ordusu sözcüsü General Ahmed el Mismari güçleri tarafından yakalanan kişinin  Kürtleri temsil etmediğini belirterek, “Kürtler, her zaman Türk işgalcilerinin zulmü altında inleyen bir halk. Bu halk, özgürlüğü için ve haklarını elde etmek için mücadele ediyor” dedi. General Hafter’in öncülüğündeki Ulusal Ordusu sözcüsü Mismari, Kürtlerin büyük bir ulus olduğunu, özgürlükleri ve kendi hakları için mücadele ettiklerini söyledi.

‘Kürtler büyük bir ulus’

“Nasıl oluyor da bir Kürt kendi ulusal haklarını göz ardı edebilir” diyen General Ahmed el Mismari açıklamasının devamında şu sözleri kullandı:

 “Kürtler, her zaman Türk işgalcilerinin zulmü altında inleyen bir halk. Bu halk, özgürlüğü için ve haklarını elde etmek için mücadele ediyor. Bu onların en meşru hakkıdır. Nasıl olur da Türk istihbaratı o halktan birini satın alır ve Libya’da savaştırır. Ben bu bilgiyi; Libya’da para karşılığı savaşan kişileri anlatmak amacıyla dile getirdim. Kuşkusuz, bu yakalanan kişi Kürt halkının temsilcisi olamaz. Teröristler geldikleri ülkenin temsilcileri olmazlar, onlar kendi temsilcileridir. Libya’da bize karşı savaşan çok sayıda Libyalı terörist de bulunuyor.”