Neçirvan Barzani: 1 Şubat şehitlerinin anısı birlik ve beraberliğimize ilham olsun

1 Şubat şehitlerini anan Başkan Neçirvan Barzani, “Terörün kara emellerinin kurbanı olan o lider ve sadakatli sınıfın mücadele ve hizmet kervanı yoluna devam ediyor” dedi.

Neçirvan Barzani: 1 Şubat şehitlerinin anısı birlik ve beraberliğimize ilham olsun

1 Şubat 2004’te başkent Erbil’de iki ayrı terör saldırısında hayatını kaybeden 101 şehit için bugün başkent Erbil’de bir tören düzenlendi.

Sami Abdurrahman Parkı’ndaki “Şubat Şehitleri Anıtı” önünde gerçekleşen törende, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Başbakanlık ve Kürdistan Parlamento Başkanlığı temsilcileri anıta çelenk bıraktı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda 1 Şubat şehitlerini andı.

Barzani, “Terörün kara emellerinin kurbanı olan o lider ve sadakatli sınıfın mücadele ve hizmet kervanı yoluna devam ediyor. Anıları birliğimiz ve beraberliğimize ilham olsun” ifadelerini kullandı.

1 Şubat saldırısı

1 Şubat 2004’te Kurban Bayramının ilk gününde, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) parti merkez binalarına eş zamanlı intahar saldırıları düzenlendi.

Saldırganlar, geleneksel olarak parti merkez binalarında parti kadroları ile halkın bayramlaşma merasimini fırsat bilerek parti merkez binalarına gelerek saldırıyı gerçekleştirdi.

Saldırıda her iki partiden, aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 101 kişi şehit düştü, 246 kişi de yaralandı.