Neçirvan Barzani: Uluslararası toplum IŞİD’e karşı gerekli desteği vermeli

Başkan Neçirvan Barzani, IŞİD’in son dönemde artan saldırılarının Irak ve bölgenin istikrarı kadar dünyanın güvenliği için de bir tehdit olduğunu, terörle mücadelede uluslararası toplum ve koalisyonun desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Neçirvan Barzani: Uluslararası toplum IŞİD’e karşı gerekli desteği vermeli
Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, dün akşam başkent Erbil’de Fransa'nın Irak Büyükelçisi Eric Chevalier ile bir araya geldi.
 
Fransa’nın Erbil Başkonsolosu Olivier Decottignies ve Kürdistan Bölgesi Başkanlığı yetkililerinin de hazır bulunduğu görüşmede, Irak’taki siyasi ve güvenlik konuları, seçimlerin ardından kurulması beklenen yeni hükumet ve Fransa'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin güçlendirilmesi ele alındı.
 
Barzani, IŞİD’in yok edilmesi için ilk adımın Irak’ta siyasi sürecin rayına oturtulması ve siyasi istikrarın sağlanması olduğunu dile getirdi.
 
IŞİD saldırılarının Irak ve bölgenin istikrarı kadar dünya güvenliği için de gerçek bir tehdit olduğu konusunda uyarıda bulunan Neçirvan Barzani, örgütün ortadan kaldırılması ve terörle mücadele konusunda uluslararası toplum ve koalisyonun desteğine ihtiyaç olduğunu kaydetti.
 
Son dönemde yaşanan şehadetler için başsağlığı dileyen Büyükelçi Eric Chevalier de ülkesinin Kürdistan Bölgesi’ne olan desteğinin süreceğini söyledi.
 
Görüşmede Erbil-Bağdat ilişkileri, Kürdistan Bölgesi'ndeki durum, Kürt partiler arasındaki işbirliği, Covid-19’la mücadele, göç sorunu ve Belarus ve Polonya'daki mültecilerin durumu, Kürdistan Bölgesi, Musul ve Şengal’deki göçmenlerin durumu ve Fransa'nın bölgedeki rolünün yanı sıra Suriye'deki son gelişmeler de ele alındı.