Neçirvan Barzani'den Prens Philip için taziye mesajı

Başkan Neçirvan Barzani, Kraliçe 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Neçirvan Barzani'den Prens Philip için taziye mesajı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Edinburgh Dükü Prens Philip’in vefatından dolayı Twitter hesabından hem Kürtçe hem de İngilizce yaptığı paylaşımda, "“Kürdistan Bölgesi halkı adına Edinburgh Dükü Ekselansları Prens Philip'in vefatından dolayı içten taziyelerimi sunuyorum. Dualarımız ve düşüncelerimiz bu zor dönemde İngiltere halkı ve İngiliz kraliyet ailesinin yanındadır” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başbakan Mesrur Barzani de, “Düşüncelerim bu zor zamanda tüm Kraliyet Ailesiyle” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani'nin mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bir ömür boyu hizmet ettikten sonra Edinburgh Dükü Prens Philip'in vefatı üzerine Majesteleri Kraliçe’ye, İngiliz hükümetine ve halkına en derin taziyelerimi sunarım. Düşüncelerim bu zor zamanda tüm Kraliyet Ailesiyle.”

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip, 99 yaşında hayatını kaybetti.

Buckingham Sarayı, Prens Philip'in vefat ettiği duyurdu.

Açıklamada, "Majesteleri Kraliçe, çok sevdiği kocası Edinburgh Dükü Majesteleri Prens Philip'in ölümünü büyük bir üzüntüyle duyurdu. Majesteleri bu sabah Windsor Kalesi'nde huzur içinde vefat etti" ifadeleri yer aldı.