Obama 'A Promised Land' adlı kitabında Erdoğan için ne yazdı?

"Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bağlılığı, sadece kendi iktidarını koruduğu sürece var olacak gibi güçlü bir izlenime sahiptim"...

Obama 'A Promised Land' adlı kitabında Erdoğan için ne yazdı?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bu sözler Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Başkanı Barack Obama'ya ait.

Obama'nın, kendi gözünden dünya liderlerini anlattığı kitabı 'A Promised Land' (Vadedilmiş Toprak) bugün raflarda yerini aldı.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'den Rus lider Vladimir Putin'e, Çin eski Devlet Başkanı Hu Jintao'dan Almanya Şansölyesi Angela Merkel'e kadar dünyayı bir dönem ve hala yöneten siyasileri hem fiziksel hem de karakter yönüyle şiirsel bir dille anlatan Obama, Erdoğan'ı 'candan' biri olarak gördüğünü aktardı.

ABD'nin eski Başkanı Obama, kitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer dünya liderleri için şu ifadeleri kullandı:

"Şahsen, Erdoğan'ı cana yakın ve ricalarıma yanıt veren biri olarak buluyorum. Ancak ne zaman onu dinlesem, uzun boylu cüssesi biraz kamburlaşır, keskin sesi alınmalara ya da yakınmalara karşı yükselirdi. Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bağlılığı, sadece kendi iktidarını koruduğu sürece var olacak gibi güçlü bir izlenime sahiptim".

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz