PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: 'İsmail Beşikçi hocamız yalnız değildir'

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik,“Bilinmelidir ki, Sayın Beşikçi'ye saldırı, O’nun ısrarla savunduğu Kürdistani değerlere saldırıdır. Tüm PAK yönetici ve üyeleri olarak, Kürdistani duygu ve düşüncelerimizle Dr. İsmail Beşikçi hocamızın yanındayız” dedi.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: 'İsmail Beşikçi hocamız yalnız değildir'

Yazılı bir açıklama yapan Özçelik, Dr. İsmail Beşikçi’nin, Kürdistan gerçekliğini bilimsel verilerle ortaya koyduğunu ve Kürt halkının kendi geleceğini belirleme hakkını tereddütsüz bir şekilde savunduğunu hatırlatan Özçelik, “Bu uğurda ömrünün 17 yılını cezaevinde geçiren değerli bir Türk bilim adamıdır” ifadelerini kullandı.

Özçelik açıklamasında şunları kaydetti:

“Sayın Beşikçi, Türkiye ve Kürdistan'da evrensel ölçekte ender bilim adamlarından biridir. Sayın Beşikçi'nin kimi görüş ve önerilerine yönelik eleştiri getirmek elbette ki kimi siyasetçi ve aydınların hakkıdır. Ama O‘na, emeklerine, fedakarlıklarına, fikir ve savunduğu değerlere hakaret, özünde, vicdani, insani değerlere ve Kürdistan davasının savunucularına, destekçilerine hakarettir.

Değerli bilim adamı Dr. İsmail Beşikçi'ye yönelik her türlü saldırı karşısında O'nun yanında olmak, ona saygılı olmak, milli, Kürdistani ve her şeyden önce insanî bir görevdir.  Tüm Kürt, Kürdistani partileri, siyasetçi, aydın ve akil adamları, tüm Kürdistanlı yurtseverleri sayın Dr. İsmail Beşikçi'nın yanında olmaya çağırıyoruz.”