Papa Francis’ten Neçirvan Barzani’ye mesaj

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’ye yazdığı mesajda, “Sizinle birlikte geçirdiğim günlerde Irak’ta bir çok din, kültür ve bileşenden oluşan toplumun siz ve dünya için büyük bir destek olduğunu hissettim” dedi.

Papa Francis’ten Neçirvan Barzani’ye mesaj

5-7 Mart tarihlerinde Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne bir ziyaret gerçekleştiren Papa Francis, Neçirvan Barzani’ye mesaj gönderdi.

Papa Francis, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın değerli Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani:

Kardeşçe bir selam...

Kardeşçe bi selam verdiğim, size ve sevgili halkınıza mutluluk istediğim için sevinçliyim. Arkadaşlarınızla birlikte her zaman sağlıklı ve selametli olmanızı umuyorum.

Siz ve sizinle birlikte tüm yetkililere ve tüm Irak halkına, özellikle de sevgili Kürt yurttaşlara, beni ve arkadaşlarımı karşılamadaki sıcak misafirperverliğinizden dolayı teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ayrıca, Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’ye selam ve saygılarımı iletmenizi umuyorum. Franso Hariri Stadyumu’ndaki ayinimize bizzat katıldığınız için teşekkür ederim. Bu insanlık, hoşgörü, kardeşlik ve eşitlik ruhunun göstergesiydi.

Sizinle birlikte geçirdiğim günlerde Irak’ta bir çok din, kültür ve bileşenden oluşan toplumun siz ve dünya için büyük bir destek olduğunu hissettim. Bugün bütün farklılıklara rağmen ortak bir şekilde sivil yaşamın temelini atmada yardımcı ve kardeşlik ilişkilerini güçlendirme ve daha umutlu bir gelecek adına hepimiz için ve özellikle de Ortadoğu’da barış ile iyiliği sağlamayı ispatlaması için gözümüz Irak’ta

Sayın Başkan,

Barışı sağlamada bütün topluma ve dinlere yaptığınız ve yapmakta olduğunuz hizmetlerden dolayı doğrudan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Topluma yaptığınız iyi hizmetlerden dolayı teşekkür ederim ve gelecek nesiller de teşekkür ediyor.

Yüce Allah’tan görevinizde yardımcı olmasını, belirlediğiniz dürüstlük ve adalet yolunda öncülük etmesini ve sağlık, selamet ve başarı bağışlamasını istiyorum.”