Perinçek: ABD, Erdoğan'a Saddam planı uyguluyor

Perinçek: ABD, Erdoğan'a Saddam planı uyguluyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD'nin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Irak'ın idam edilen lideri Saddam Hüseyin planı uyguladığını öne sürdü.

Oda TV'de yer alan habere göre, Türkiye ile Rusya'nın İdlib'de cihatçı savaşçılar nedeniyle karşı karşıya gelmesinin ardından, Suriye ve Rusya yanlısı çizgisini sürdüren ve hayatını kaybeden askerlere rağmen, Türkiye'ye Esad ile görüşme ve Rusya ile ilişkileri rayında tutma tavsiyeleri nedeniyle eleştirilen Perinçek, yaşananlardan ABD'yi sorumlu tuttu.

Perinçek, "Şu anda ABD ve İsrail ellerini sıvazlıyor. Bunu iyi görmek lazım. İntikam duygularıyla, kışkırtıcı yaklaşımlar Amerika'nın işine gelmektedir" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika tarafından tuzağa çekildiğini belirten Perinçek,  "Amerika aynı Saddam Hüseyin'e uyguladığı tertibi hayata geçirmeye çalışıyor. Hatırlanacaktır, Amerika Saddam Hüseyin'e Kuveyt'e gir ben seyredeceğim demişti. Sonra Irak'a saldırdı ve 2003'te Saddam Hüseyin'i devirdi" sözlerini sarf etti.

Buna karşın hem NATO'dan hem de ABD'den, "Türkiye'nin yanındayız" açıklamaları geliyor. ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Askerlerin yakınlarına ve ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız, Esad rejiminin uluslararası  toplum nezdinde normalleştirilmesine karşı çıkmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

3 Ocak'ta Suriye güçlerinin saldırısında sekiz asker ve sivil yaşamını yitirirken, 10 Ocak Pazartesi yine Suriye topçu ateşinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Taftanaz'da kurma hazırlıklarını sürdürdüğü askeri gözlem noktasında beş asker daha hayatını kaybetti. 

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı hayatını kaybeden askerlerle ilgili, "İdlib'de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, beş silah arkadaşımız yaralanmıştır" açıklaması yapmıştı.

Perinçek ise, Rusya gözetiminde Suriye güçlerinin Türkiye askerlerini hedef aldığı gerçeğine değinmeden ABD'yi hedef aldı ve şu ifadeleri kullandı:

"Şuanda ABD ve İsrail ellerini sıvazlıyor. Bunu iyi görmek lazım. İntikam duygularıyla, kışkırtıcı yaklaşımlar Amerika'nın işine gelmektedir" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika tarafından tuzağa çekildiğini belirten Perinçek, şu uyarılarda bulundu: "Amerika aynı Saddam Hüseyin'e uyguladığı tertibi hayata geçirmeye çalışıyor. Hatırlanacaktır, Amerika Saddam Hüseyin'e Kuveyt'e gir ben seyredeceğim demişti. Sonra Irak'a saldırdı ve 2003'te Saddam Hüseyin'i devirdi."