Pervin Buldan'dan Meral Akşener'e yanıt: AKP ile görüşecek hiçbir şeyimiz yok

AK Parti-HDP görüşmesi için “açılım kumpanyası” ifadelerini kullanan Akşener’e cevaben Buldan, “Onlar kumpanyanın ne demek olduğunu Susurluk’tan bilirler, onlar kumpanyanın ne demek olduğunu 28 Şubat’tan bilirler” dedi.

Pervin Buldan'dan Meral Akşener'e yanıt: AKP ile görüşecek hiçbir şeyimiz yok

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ardahan’da katıldığı halk buluşmasında bir HDP Ardahan il binası önünde bir konuşma yaptı.

Gündeme ilişkin konuşan Buldan, AK Parti-HDP ziyaretinin ardından kendilerine "açılım kumpanyası" diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'a yanıt verdi.

Buldan, Susurluk kazasında ve 28 Şubat sürecinde hükümette görev yaptığını hatırlatarak Akşener’e yönelik şunları söyledi:

“Bir taraf daha var bizden korkan ve aynı zamanda bize saldırıyı hiçbir zaman gündeminden çıkarmayan. 6’lı masanın kadın başkanı var. O  6’lı masa içinde bulunan kadın başkan, her gün HDP’ye ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş.

Kürt belki gün yüzü görür diye nefret tohumları saçmaktan geri durmayan bir kadın başkan var. Bu 6’lı masadaki kadın başkanın son grup toplantısında yapmış olduğu açıklamalar bir kez daha Kürt düşmanlığını açık açık göstermiştir.

Kürt anasını görmesin diye gelen ağaları giden paşaları oldu. Biz bunu biliyoruz. Bize kumpanya kuruyor diye de iftira attılar. Oysa HDP’liler kumpanya bilmezler, HDP’lilerin kumpanya bilmediğini cezaevlerinin HDP’lilerle dolu olduğunu göstererek ispat ederiz. Ancak onlar kumpanyanın ne demek olduğunu Susurluk’tan bilirler, onlar kumpanyanın ne demek olduğunu 28 Şubat’tan bilirler.

 Buradan ona vereceğimiz cevap şimdilik bununla sınırlı kalsın. Kürt düşmanlığı yaparak her gün birbiriyle yarışanlar şunu iyi bilsin ki; kaybedecekler, kaybedecekler  kaybedecekler.”

Akşener, HDP-AK Parti ziyareti için, "Açılımcılar kumpanyası' yeniden seyircisiyle buluşuyor! Kumpanyacılar en sonunda merdiven altlarında yürüttükleri sufle çalışmasını bırakıp kamuoyuna resim verme aşamasına geldiler. Kumpanya afişi ve basın bülteni, şöyle olmalı: 'Cumhuriyete karşı, el ele, omuz omuza" ifadelerini kullanmıştı.

HDP Sözcüsü Ebru Günay da Akşener'i eleştirerek “Sen HDP’yi bırak Sedat Bucak’la ne konuştun onu açıkla, 17 bin faili meçhul cinayetin hesabını ver ve haddini bil” demişti.