Peşmerge Bakanlığı: IŞİD Kürdistani bölgelerde yeniden güçleniyor

Peşmerge Bakanlığı, IŞİD terör örgütünün Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Klan Kürt Bölgelerinde yeniden güçlendiği uyarısı yaptı. Bakanlık, Peşmerge ile Irak ordusu arasındaki işbirliği ve koordinasyonun olması gerektiği kaydedildi.

Peşmerge Bakanlığı: IŞİD Kürdistani bölgelerde yeniden güçleniyor

Peşmerge Güçleri Bakanlığı Enfermasyon ve Basın Sözcüsü Tuğgeneral Babekir Feqê, IŞİD’in taktik değişikliğine gittiğini Peşmerge ve Irak ordusu arasındaki koordinesizlikten dolayı doğan güvenlik boşluklarından yararlanarak gruplar halinde intihar eylemlikleri ve  saldırılar düzenlediğini belirtti.

IŞİD’in yeniden canlandığına dikkat çeken Tuğgeneral Babekir Feqê, özellikle Kürdistani Bölgelerde Kerkük, Daqûq, Diyale, Xaneqîn ve Mahmur’da IŞİD’in güçlendiğine dikkat çekti.

Irak ordusu ile Peşmerge Güçleri arasında Ortak Operasyon Merkezi kurulması kararının hayata geçmesi gerektiğini dile getiren Peşmerge Güçleri Bakanlığı Enfermasyon ve Basın Sözcüsü Tuğgeneral Babekir Feqê, “Kürdistan hükümeti ile Irak Savunma Bakanlığı arasında 3 toplantı düzenlendi. Bu toplantılarda 8 operasyon odası kurulması kararlaştırıldı. Ancak şu ana kadar herhangi bir adım atılmış değil” ifadelerini kullandı.