PKK Başurê Kürdistan'ın egemenliğine saygı duymalı!

Kürdistan İslam Hareketi ve Kürdistan Sosyalist Partisi üyeleri Erbil'de yaptıkları birer açıklamalarla PKK'ye Başurê Kürdistan'da çekilme çağrısı yaptı.

PKK Başurê Kürdistan'ın egemenliğine saygı duymalı!

Kürdistan İslami Hareket Yürütme Konsey üyesi Ali Haci Zalmi, Başurê Kürdistan'ın parlamento, hükümet ve egemenliği olan bir yapı olduğunu belirtirken, diğer parçalardaki siyasi yapılarında buna saygılı ve Başurê Kürdistan'ın daha güvenli bir ortama kavuşması için destek olmaları gerektiğini vurguladı.

Zalmi, PKK Başurê Kürdistan'da misafirimizdir. Bu misafirlik hakkını PKK malesef bazı siyasi çevrelerin sesiz kalmalarında destek alarak ihlal etmekte. Her parçada siyasi ve askeri oluşumlara gidiyor ve bunu da bölge güçleri kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyor. Bunun için de PKK'nin faaliyet merkezinin Bakurê Kürdistan olduğunu ve Başurê Kürdistan egemenliğine saygı gösteriyorsa gücünü geri çekmelidir, diye tepki gösterdi.

Kürdistan Sosyalist Partisi merkez komite üyesi Adil Mela Salik ise PKK'nin, peşmergenin Rojava'ya geçişine izin vermeliydi diye konuştu.

Adil Mela Salik Erbil de yapmış olduğu toplatıda PKK'ye çağrıda bulundu.

Salik, PKK Başurê Kürdistan'ın siyasi ve askeri gücüne saygı duymalı ve Şengal'da silahlı güçlerini geri çekmeli. Kürt gemenliğine saygı ve destek vermeli, diye konuştu.