PKK’nin petrol boru hattı saldırısına tepkiler devam ediyor

PKK tarafından Kürdistan petrol boru hattına yönelik saldırıya tepki gösteren vatandaşlar, PKK’nin bu tür saldırılarının doğrudan Kürdistan halkını hedef aldığını belirtti.

PKK’nin petrol boru hattı saldırısına tepkiler devam ediyor

PKK’nin silahlı kanadı HPG’den yapılan açıklamada, 28 Ekim günü saat 13.00 sıralarında Mardin’de petrol boru hattına yönelik sabotaj saldırısının düzenlendiği ve boru hattının imha edildiği duyuruldu.

Saldırıya Kürdistan Bölgesi’nden tepkiler yükseldi.

Serdar Bilbas isimli vatandaş, “Petrol boru hattı, Kürdistan Bölgesi halkının gelir kaynağı ve azığıdır. PKK bu tür terör faaliyetlerinden vazgeçmelidir” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin temel gelir kaynağı olan petrol boru hattına yönelik saldırılar, ekonomik durumu zora sokuyor. Ekonomi uzmanları, PKK’nin bu şekilde Kürdistan halkının azığını kestiğini ve 9’uncu hükümet kabinesine ekonomik baskı uygulamak istediğini söylüyor.

Ekonomi Uzmanı Muhammed Ali, “Boru hattına sabotajın iki zararı olur: Birincisi gelir kalmaz, ikincisi petrolün etkisini yitiririz. Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin reformlarına karşı ortalığı karıştırmak isteyen birileri var” dedi.

Siyasi gözlemci Helmet Xerib ise, “Şüphesiz PKK’nin bu eylemi bir terör eylemidir. PKK, Kürdistan Bölgesi’nin derin bir ekonomik krizde olduğunu biliyor ve yaptığı şeyin çok etkisinin olacağının farkında” diye konuştu.

“Taraflar arasında sınır bölgeleriyle ilgili varılan anlaşma, PKK’nin bölgedeki rolünü sonlandırıyor” diyen Helmet Xerib, “PKK yasal ve uluslararası anlaşmaların denetimine girmezse Amerika, Irak ve Türkiye’nin tepkileri olacak diye düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

PKK, geçtiğimiz yıllarda da Kürdistan Bölgesi’nin petrol boru hattına yönelik sabotaj saldırılarında bulunmuştu.

Haberin kaynağına-videosuna buradan ulaşabilirsiniz