Barzani Yardım Vakfı Şengal'e dönen vatandaşların evlerini inşa edecek

Barzani Yardım Vakfı (BCF) Şengal’de göçmenlerin evlerine dönmesi için ev inşa ediyor.

Barzani Yardım Vakfı Şengal'e dönen vatandaşların evlerini inşa edecek

BCF Duhok Ofisi Sorumlusu Pîr Deyan, Şengal’de ilk aşamada 50 ile 100 ev Şengal halkı inşa edileceğini bu projenin uluslararası yardım kuruluşları ve BCF işbirliği ile gerçekleşeceğini belirtti.

Pîr Deyan, “Barzani Yardım Vakfı olarak, Şengal’e döndüğümüz zaman kentin inşa çalışmaları başlatacağız” dedi.

Irak ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasında Şengal’in normalleştirilmesine ilişkin varılan anlaşma ardından ofislerini Şengal’de yeniden açacaklarını kaydeden Pîr Deyan, “Şengal’den göç etmek zorunda kalan halk için yeniden topraklarına dönmelerini kolaylaştırmak amacıyla evleri patlatılan, tahrip edilenlere evler inşa etme planımız var. Erbil-Bağdat anlaşmasının hayat bulması ile birlikte çalışmalarımıza hemen başlayacağız” ifadelerini kullandı.

BCF Duhok Ofisi Sorumlusu Deyan, Şengal idaresi ile ortak kullanılmaz hale gelen evler için bir hasar tespit raporu hazırlayacaklarını kaydederek, “Özellikle IŞİD saldırılarında Dugir ve Quble’deki evlerin kullanılmaz hale geldiğini biliyoruz” dedi.  

Şu ana kadar 6 bin 200 Şengalli ailenin topraklarına döndüğünü belirten Deyan, “Evlerine dönen her aileye Sihêla’da yardım veriyoruz” dedi.

/ Basnews