ABD ile Rusya’dan, Rojava'ya askeri takviye

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon güçleri, Fırat’ın doğusundaki Haseke ve Deyrizor’un doğu kırsalındaki askeri noktalarına takviyede bulundu. Rus askeri ve lojistik teçhizatlar da Kamışlo kentindeki havalimanına ulaştığı aktarıldı.

ABD ile Rusya’dan, Rojava'ya askeri takviye
Uluslararası Koalisyon’a ait üçüncü konvoy dün Rojava giriş yaptı. Kürdistan bölgesi topraklarından yola çıkan konvoy Semelka Sınır Kapısı’nı kullanarak Haseke’de Koalisyon’a ait askeri noktalara doğru hareket etti. Konvoy, askeri ve lojistik malzeme yüklü 60 araç ve tırdan oluşuyor. İki gün önce 50 tır ve çarşamba günü de 100 tırdan oluşan benzer iki konvoy daha bölgedeki Uluslararası Koalisyon noktalarına ulaşmıştı.
 
Diğeryandan bölge sakinleri ve görgü tanıklarının aktardığına göre, silah, mühimmat ve lojistik malzeme yüklü 26 tırdan oluşan Rus konvoyu Kamışlo Havalimanı’ndaki Rus üssüne ulaştı. Rakka kırsalındaki Tabka kasabasında bulunan Rus üslerinden hareket eden konvoy uluslararası (M4) otobanını kullandı. Ancak varış noktasına ulaşmadan önce Haseke’nin kuzey ve batı kırsalında devriye gezdi. Rus ve ABD uçakları konvoyun hareketi sırasında bölgenin üzerinde uçuşlar gerçekleştirdi.
 
Suriye Demokratik Meclisi (SDM) ülkenin orta kesiminde yer alan Hama kırsalındaki güçlerini geri çekerken Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik adımlarına dikkat çekti. SDM Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Hikmet Habib, “SDM, Türkiye’nin İdlib’deki bazı noktalardan çekilmesini olumlu bir adım olarak görüyor. Rojava ve Suriye’nin doğu bölgelerinde Moskova ve Ankara arasında bir anlaşma yapılmış olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
 
Türk ordusu çarşambayı perşembeye bağlayan gece Kürt güçlerinin bulunduğu Tel Rıfat kasabası ve civar bölgelere yönelik uygulamalar gerçekleştirdi.
/ Şarkul-Avsat