Xaneqin'de Haşdi Şabi ofisleri kapatılıyor

Xeneqin’de Haşdi Şabi’ye ait ofis ve kurumların kapatılması istendi.

Xaneqin'de Haşdi Şabi ofisleri kapatılıyor

Xeneqin’de Haşdi Şabi’ye ait ofis ve kurumların kapatılması istendi.

BasNews’e konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Xaneqin Sorumlusu Şex Cehfer Mistefa, Diyala Valisi’nin Haşdi Şabi yetkilileri ile gerçekleştirdiği toplantıda, Xaneqin’de bulunan Haşdi Şabi’ye ait  tüm ofis ve kurumların kapatılmasını istediğini belirtti.

KDP’li yetkili, “Diyala Valisi, Xaneqin’de Haşdi Şabi çatısı altında yer alan Bedir, Qeys Xezali, Ehli Heq, Hizbullah ve Teyari Weteni gibi gruplara ait ofislerin kapatılması gerektiğini Haşdi Şabi yetkililerine bildirdi. Valinin bu talebi halk arasında kentte durumun normalleşmesi bakımından olumlu karşılandı” ifadelerini kullandı.

Şex Cehfer Mistefa, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin Bağdat’a düzenlediği ziyaretin taraflar arasındaki sorunların çözümü konusunda olumlu bir hava yarattığını vurguladı.

Haşdi Şabi’ye ait ofislerin birkaç gün içinde kapatılacağını belirten Mistefa, “Xaneqin ve Kürdistan idaresi dışındaki diğer Kürdistani bölgelerdeki halk Peşmerge Güçleri’nin bölgeye geri dönmesini talep ediyor” şeklinde konuştu.