PSK Başkanı: HDP, Kürdistan ulusal hareketi ile Türkiye demokrasi hareketi arasında köprü olabilir

PSK Başkanı Mesut Tek, HDP’nin Kürdistan ulusal hareketi ile Türkiye demokrasi hareketi arasında bir köprü olabileceğini söyledi.

PSK Başkanı: HDP, Kürdistan ulusal hareketi ile Türkiye demokrasi hareketi arasında köprü olabilir

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), son birkaç ayda birçok kentte yüzlerce sivil toplum örgütü, meslek odası, sendika temsilcisi, insan hakları savunucusu, iş insanı, belediye başkanı, basın çalışanı, aydın ve kanaat önderi, esnaf ve sokaktaki insanla görüşmeler gercekleştirdi.

Rûdaw canlı yayınına katılarak, söz konusu çalışmanın sonuçlarını paylaşan PSK Başkanı Mesut Tek, Kürtlerin gündeminde daha çok ekonomik kriz ve işsizlik olduğunu ancak bunun yanı sıra Kürtlerin gündeminde belediyelere atanan kayyumlar, insan hakları ihlalleri ve Kürt medyasının engellenmesi başlıklarının da bulunduğunu söyledi.

Genel seçimler ya da olası erken seçimler nedeniyle Kürdistanı partilerle ittifak çalışması yürüttüklerini belirten Mesut Tek, HDP ile aralarında seçimler nedeniyle ittifak kurulmasına yönelik bir görüşme olup olmadığına yönelik ise; “Hayır şimdilik böyle bir görüşme yok ancak öncelikle Kürtler arasında birlik oluşturma yönünde girişimlerimiz olacak. Öncelikle Kürdistani partiler arasında siyasi birliği sağlamak için girişimlerde bulunuyoruz. Biz, PAK ve Kürdistan Demokratik Hareketi bir noktaya ulaştık. Öncelikle Kürt partileri arasında bir ittifak gerçekleştireceğiz. Ondan sonra HDP’ye gideceğiz. Tabii, kuşkusuz HDP de önemlidir. HDP ile konuşacağız. Diğer muhalefet partileri ile de görüşmek isteriz. Bana göre HDP Kürdistan ulusal hareketi ile Türkiye demokrasi hareketi arasında iyi bir köprü olabilir” diye konuştu.

Diğer Kürdistanı partiler HDP’yi “Türkiye partisi” olarak nitelendirdikleri için HDP ile ittifak görüşmelerinde bulunmuyorlardı.