Qubad Talabani: Babam yaşasaydı Neçirvan ve Mesrur'u desteklerdi

Mam Celal'in (Celal Talebani) oğlu Qubad Talebani, şayet babam bugün yaşıyor olsaydı Kürdistan Bölge Başkanı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Bölge Hükümet Başkanı Mesrur Barzani'yi desteklerdi açıklamasında bulundu.

Qubad Talabani: Babam yaşasaydı Neçirvan ve Mesrur'u desteklerdi

Kürtlerin unutulmaz liderlerinden rahmetli Mam Celal Talabani'nin oğlu Qubad Talebani, "Şayet babam bugün yaşıyor olsaydı Kürdistan Bölge Başkanı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Bölge Hükümet Başkanı Mesrur Barzani'yi desteklerdi" açıklamasında bulundu.

Önceki dönem Kürdistan Bölge Hükümetinde Başbakan Neçirvan Barzani'nin yardımcılığı görevini üstlenen Qubad Talabani sosyal medya ağı Facebook üzerinden yeni kurulacak hükümet çalışmaları ve Kürdistan Bölge Başkanlığı seçimlerine ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Qubad Talabani yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi:

"Şayet Mam Celal yaşıyor olsaydı, Kürdistan Demokrat Parti'si (PDK) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Politbüroları toplantısında espirili bir şekilde, 'unutmayın ki Kürdistan Bölge Başkanlığı için Neçirvan Barzani sadece PDK'nin değil aynı zamanda YNK'nin de adayıdır' derdi. Ve eklerdi,' Neçirvan Barzani ne kadar PDK'ye karşı sorumluysa o kadar da YNK'ye karşı sorumludur'. Aynı şekilde Mam Celal hem kendi hemde YNK'nin Kürdistan Bölge Hükümetini kurma çalışmalarında Mesrur Barzani'ye desteklerini açık bir şekilde ifade ederdi."

Qubad Talabani, Mam Celal döneminde PDK heyetleri Süleymaniye'yi ziyaret ettiklerinde Mam Celal'in bu heyetleri karşılamak için YNK'nin en üst düzey yönetim kademesinden kişileri karşılamak için gönderdiğini belirterek, Kak Mesud Barzani'nin Süleymaniye'ye geldiği zamanlarda da kendisinin bizzat karşılama heyetinin başında olduğunu dile getirdi.