Referandum halkın iradesidir ve sonuçları iptal edilemez,Referandumdan kaynaklı değil ihanetten dolayı zor günler geçiriyoruz

Kürdistan İslami Birlik (Yekgirtû) Parlamenteri Suhrab Mikaîl, Kürdistan Bölgesi’nin referandum kaynaklı değil ‘ihanet’ten ötürü kötü günler yaşadığını söyledi.

Referandum halkın iradesidir ve sonuçları iptal edilemez,Referandumdan kaynaklı değil ihanetten dolayı zor günler geçiriyoruz

Kürdistan İslami Birlik (Yekgirtû) Parlamenteri  Suhrab Mikaîl, Kürdistan Bölgesi’nin referandum kaynaklı değil ‘ihanet’ten ötürü kötü günler yaşadığını söyledi.

 BasNews’e konuşan Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Yekgirtû Parlamenteri  Suhrab Mikaîl “Referandum halkın iradesidir ve sonuçları iptal edilemez. İptal edilmesi için ayrıca bir referandum daha yapılması gerekir. Bu da mümkün değil. Çünkü bağımsızlığı elde etmek için çok bedel ödedik” dedi.

Suhrab Mikaîl, referandumun gelecekte hayat bulması için siyasi partilerin birlik olması gerektiğinin altını çizdi.  

16 Ekim’de YNK içerisindeki bir kliğin Irak ile anlaşarak Kerkük ve Kürdistan topraklarının işgal edilmesine nedenolmasına ilişkin ise Suhrab Mikaîl şunları dile getirdi: “Irak hükümeti Kerkük’e yönelik planlarını uzun süre önce planlamıştı. Yaşanan ihanet bugünlere gelmemizdeki sebeplerden bir tanesidir. Her siyasi taraf kendi açısından halkın iradesini kırmaya çalışırsa bunun adı ihanet olur. Ancak bugünlere referandum yüzünden değil ihanet yüzünden yaşadık” şeklinde konuştu.