Rojava, IŞİD'li 35 kadın ve 16 çocuğu Fransa'ya teslim etti

Irak ordusuna ait birlikler 31 yıl aradan sonra Erbil’in Çoman ilçesine bağlı Hacı Omeran sınırına yerleştiriliyor.

Rojava, IŞİD'li 35 kadın ve 16 çocuğu Fransa'ya teslim etti

Rûdaw’a konuşan Irak Sınır Birlikleri komutanlarından Yüzbaşı Karwan Xoşnaw, Kürdistan Bölgesi’nin İran sınırındaki Hacı Omeran bölgesindeki Kodo ve Burdunaz dağlarına sınır muhafız birliklerinin gönderildiğini söyledi.

Irak Sınır Muhafızları komutanı Karwan Xoşnav, 31 yıldır ilk kez Kürdistan Bölgesi’nin İran ile sınırına birlik gönderildiğini kaydetti.

Birliklerin bölgeye gönderilmesinin amacına ilişkin Karwan Xoşnaw şu bilgileri verdi:

“Uyuşturucu ticareti ile kaçakçılığın önlenmesi ve sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla birlikler bölgeye gönderildi. Sınırların kontrolü amacıyla birliklerimiz bahsi geçen bölgelere konuşlandırılacak.”

Xoşnav, güçlerinin bölgede Saddam rejimi dönemine ait 5 mayının patlatarak etkisiz hale getirdiğini ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığını sözlerine ekledi.

Erbil’in Çoman ilçesine bağlı Hacı Omeran nahiyesinde Kürdistan Bölgesi ile İran’a açılan Hacı Omeran Uluslararası Sınır Kapısı bulunuyor. Nisan 2008’de Kürdistan Bölgesi ile İran arasında varılan anlaşma sonucu Hacı Omeran Uluslararası Sınır Kapısı resmi statüye kavuşmuştu. /Rudaw