Rojava Özerk Yönetim'den hava saldırılarına ilişkin yeni açıklama

Rojava Özerk Yönetimi, dün akşam Kürdistan Bölgesi topraklarında bulunan Zap’ta PKK’nin düzenlediği saldırıda 9 askerin hayatını kaybetmesi üzerine TSK tarafından Rojava’da altyapı tesislerine düzenlenen hava saldırıları üzerine açıklama yaptı.

Rojava Özerk Yönetim'den hava saldırılarına ilişkin yeni açıklama

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) dün gece geç saatlerde Tirbespiyê, Rimêlan, Derik ve Çilaxa bölgelerinde hizmet merkezleri ve altyapı tesislerini bombaladığı belirtildi.

Uluslararası güçlere çağrıda bulunulan açıklamada, “Suriye'deki tüm aktif güçlere, bu yasadışı saldırıların yarattığı tehlikenin ve bunların bölgede istikrarın sağlanması çabaları üzerindeki olumsuz sonuçlarının farkına varmaları çağrısında bulunuyoruz” ifadeleri yer aldı. Açıklama şöyle:

“İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerindeki hizmet merkezlerini ve altyapıyı hedef alarak bölgelerimize yönelik suç politikalarını sürdürüyor. Türk hükümeti gece geç saatlerde Tirbespiyê, Rimêlan, Derik ve Çilaxa bölgelerini bombaladı. Bu saldırıların amacı bölgenin güvenliğini baltalamak, terörle mücadele çabalarına gerçek anlamda tehdit oluşturmak ve bölgede mevcut sorunların çözümünü engellemektir.

“Bu kirli bir oyundur”

Saldırı, soykırım çizgisinin devamı, bölge sakinlerinin yerinden edilmesi ve bölgenin boşaltılmasıdır. Bu kirli bir oyundur, buna ve tehlikelerine karşı uyarılar yapılmalıdır. Topraklarımıza yönelik bu saldırıların durdurulması gerektiğini ilan ediyoruz. Saldırıların sonuçlarının tüm bölge için bir tehdit olduğunu ve terörün geri dönüşüne karşılıksız bir hizmet olduğunu, aynı zamanda Türkiye'nin bugüne kadar çözemediği etnik çatışmaları körükleme girişimi olduğunu da belirtiyoruz. Türkiye açıkça bölgede yaşanan olaylardan faydalanarak halkımıza yönelik planlarını gerçekleştirmek istiyor. Türk halkını da kandırıp başarısızlıklarından uzaklaştırmak istiyor.

“Aşırıcılığın kökünü kazıma çabalarına tehdit oluşturuyor”

Suriye'deki tüm aktif güçlere, bu yasadışı saldırıların yarattığı tehlikenin ve bunların bölgede istikrarın sağlanması çabaları üzerindeki olumsuz sonuçlarının farkına varmaları çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca bu saldırılar, bölgelerimizde toplumsal örgütlenme ve demokratik çözüm bulma çalışmalarına, terör ve aşırıcılığın kökünü kazıma çabalarına da tehdit oluşturmaktadır. Bu saldırıların önüne geçebilmek için hukuk ve insani kuruluşların üzerine düşen görevleri yerine getirmesi ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor.

Bölgeye yönelik saldırılara ve düşmanca politikalara karşı halkın yanındayız. Kurumlarımıza, savunmamıza ve öz savunmamıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Demokratik ulus ve halkların kardeşliği, ortak yaşam projesinin korunması ve başarısı için üzerinize düşen görevleri yerine getirin. Halkımızın projesi, iradesi ve kararlılığı başarının ve tüm soykırım projelerinin yenilgiye uğratılmasının yoludur."