Rojava'da DSG ile SMO arasında şiddetli çatışma!

Rojava’nın Ayn İsa ilçesinde DSG ile SMO üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Rojava'da DSG ile SMO arasında şiddetli çatışma!

Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yakın kaynaklar, Ayn İsa ilçesine bağlı Seyda köyüne sızma girişiminde bulunan Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurlarına karşılık verildiğini duyurdu.

Kaynaklar, DSG ile SMO üyeleri arasında yaşanan çatışmada 2 SMO’lunun öldüğü ve şiddetli çatışmaların devam ettiğini aktardı.

Çatışmalar devam ederken Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) de M4 Karayolu ve çevresini bombaladığı ve bombardımanın devam ettiği bildirildi.

Moskova, Ankara'yı Uyarmıştı

Şarku’l Avsat gazetesi, TSK’nın, Fırat Nehri’nin batısında ve doğusunda DSG’nin kontrolü altındaki bölgeler arasında bir bağlantı noktası olarak stratejik öneme sahip olan ve Rakka’nın kuzey kırsalında bulunan Ayn İsa’yı kuşatmak amacıyla ilçe çevresindeki askeri hareketliliğini önemli ölçüde arttırdığını yazmıştı.

TSK, bölgede beşinci bir üs kurma çalışmalarını sürdürürken bölgeye askeri ve lojistik takviyeleri sürdürüyor. Öte yandan, Rusya ve Suriye hükumet güçlerinin de bölgede benzer hareketlilikleri olduğu gözlemleniyor.

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, TSK’nın Rakka’ya askeri takviyelerde bulunması ve buradaki konumlarını güçlendirmesinden duyduğu endişeyi dile getirmiş, Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Aleksandr Karpov, konuya ilişkin açıklamasında, Rusya’nın TSK’nın, Ayn İsa yakınlarında askeri takviyelerde bulunmasından ve tahkimat çalışmaları yürütmesinden ötürü son derece rahatsız olduğunu söylemişti.

Karpov, bu eylemlerin, (22 Ekim 2019 tarihinde Soçi'de Türkiye ve Rusya arasında imzalanan ve Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda DSG'yi sınırlarından çıkarmayı amaçlayan ‘Barış Pınarı’ adlı askeri harekâtını durdurmasını sağlayan) mutabakat zaptıyla oluşan mevcut durumu ihlal ettiğini ve iki tarafın Suriye anlaşmazlığının çözümüne yönelik çabalarını baltaladığını belirtmişti.