Rusya'nın başkenti Moskova'da 4 parça Kürdistan kongresi

Rusya'nın başkenti Moskova'da 4 parça Kürdistan'dan katılımın olacağı bir kongre düzenleniyor.

Rusya'nın başkenti Moskova'da 4 parça Kürdistan kongresi

Kürdistan Demokratik Ulusal Birliği Sekreteri Gafur Mahmuri, "Şubat ayının ortasında Rusya'nın başkenti Moskova'da Kürdistan'ın 4 parçasından katılımın olacağı bir kongre düzenlenecek” dedi.

Gafur Mahmuri düzenlenecek kongre hakkında şunları söyledi:

"Moskova'da düzenlenecek kongre Ortadoğu'nun ikinci defa bölünme sloganlarına yönelik yapılacak. Mevcut durum istenmeyen sonuçlarla devam ediyor. Kongre, daha çok danışma konferansı şeklinde geçecek. Kürtlerin geleceği ve Ortadoğu'daki rolüne ilişkin konular konuşulacak. Aynı zamanda da ulusal konferanstan söz edilecek.”

Gafur Mahmuri, "Kongreye siyasi taraflar hazırlık yapıyor. Ancak yeteri kadar hazırlık yapıldığı söylenmez. Şu ana kadar Kürdistan'ın bütün parçaları bilgilendirilmedi” diye konuştu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Moskova Temsilcisi Abdulselam Ali ise Rus haber ajanslarında, "15 Şubat'ta Kürdistan'ın 4 parçasından Kürtlerin katılacağı kongre düzenlenecek” ifadeleri ile kongreyi duyurmuştu.

Abdulselam Ali, Rojava'dan (Suriye Kürdistanı) PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Kobani Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enver Müslim, Kuzey Kürdistan'dan (Türkiye Kürdistanı) HDP Milletvekili Osman Baydemir'in katılacağı bilgisini vermişti.