Seçim Komisyonu: Sonuçlar 24 saat içinde açıklanacak

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Komiserler Kurulu Yargıç Celil Adnan, parlamento seçimi sonuçlarının 24 saat içinde açıklanacağını, katılım oranının ise iki saat içinde belirleneceğini bildirdi.

Seçim Komisyonu: Sonuçlar 24 saat içinde açıklanacak

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde erken genel seçimlerin sona ermesinin ardından Bağımsız Yüksek Seçim Komisyunu merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Yargıç Celil Adnan, seçim sürecinde yaşanan teknik aksaklıklara hızlı bir şekilde müdahale edildiğini ve seçimlerin sorunsuz tamamlandığını söyledi.

Komisyonun seçim sürecinin adil bir şekilde tamamlanıncaya kadar görevine devam edeceğini kaydeden Adnan, "Seçim sonuçları 24 saat içinde, katılım oranı ise iki saat içinde açıklanacak" dedi.

Seçim sürecinde sandıklarda yüksek disiplinle çalıştıklarını belirten Yargıç Celil Adnan, "Seçim ihlallerine ilişkin başvuru ve kararlar Yüksek Seçim Komisyonu'nun resmi internet sitesinde yayımlayacak" bilgisini paylaştı.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde erken genel seçim için sabah 07:00'de açılan sandıklar saat 18:00'de kapandı.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu seçim sonuçlarının 24 saat içinde açıklanacağını duyurdu.

Toplam 24 milyondan fazla seçmenin bulunduğu Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde seçmenler 329 sandalyeli meclis için yarışan 3 bin 249 aday içinoy kullandı. Bin 877 yabancı gözlemci seçimleri izledi.