Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı öldürüldü

KKTC’de ‘bahis ve kumarhane’ patronu olarak bilinen Halil Falyalı ve eşinin içinde bulunduğu araç evinin önünde silahlı saldırıya uğradı, Falyalı ve şoförü hayatını kaybetti.

Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı öldürüldü

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in Kıbrıs'ta uyuşturucudan temin edilen para trafiğinin merkezinde olduğunu iddia ettiği Halil Falyalı, evinin yakınlarında aracına düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Saldırıda Falyalı'nın şoförü de öldü.  

Yerel medyada yer alan bilgilere göre, bir otelden evine gitmek üzere yola çıkan Halil Falyalı'nın içinde bulunduğu araç, evine giden güzergah üzerinde otomatik silahlarla tarandı. Saldırıda ağır yaralanan Falyalı tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. 

Saldırıda Falyalı ağır yaralandı. Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Halil Falyalı hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti.

Kuzey Kıbrıs’ta kumarhane işleten Halil Falyalı, yakın zamanda cezaevinden tahliye olmuştu. Kuzey Kıbrıs'ta hakkında yakalama kararı bulunan Falyalı, geçen Ekim ayında polise teslim olmuş, 3 ay sonra da serbest bırakıldığını duyurmuştu.

Sedat Peker uyuşturucu ticaretinin Kıbrıs ayağı olduğunu belirttiği Halil Falyalı'nın elinde Türkiye üst düzey yöneticilerine dair kasetler bulunduğunu iddia etmişti.

Kıbrıs’ta lüks otel de işleten Falyalı’nın çok sayıda “ünlü” ile çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı.