Soylu: 'HÜDA PAR'ın Hizbullah'la herhangi bir ilişkisi söz konusu değil'

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “HÜDA PAR'ın Hizbullah ile herhangi bir bağı, süreci veya HÜDA PAR'ın terörle ilgili herhangi bir bağı söz konusu değildir” dedi.

Soylu: 'HÜDA PAR'ın Hizbullah'la herhangi bir ilişkisi söz konusu değil'

Süleyman Soylu “14 Mayıs seçimleri siyasi darbe girişimidir" sözleri hakkında da, "Darbeyle yapamadıklarını seçimle yapmak istiyorlar. Erdoğan ABD'nin kurduğu sistemi tasfiye etti" diye konuştu.

Bakan Soylu, dün gece Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Soylu, “14 Mayıs siyasi darbe girişimidir” sözlerine ilişkin soruya, "Neresi yanlış bunun? Darbeyle yapamadıklarını seçimle yapmak istiyorlar. Erdoğan ABD'nin kurduğu sistemi tasfiye etti" diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden'ı işaret eden Soylu, "Biden bu konuşmasında diyor ki, 'bundan önce yaptıklarımızı beceremedik' diyor. 'Şimdi biz bu işi Türkiye'deki tüm muhalifleri bir araya getirerek 2023 seçiminde bunu sağlamalıyız' diyor. Bunu bir gazeteci söylemiyor, Amerikan başkanı söylüyor. Darbeyle değil de seçimle diyor” ifadelerini kullandı.

"'Bende bir aplikasyon var' diyecek"

İçişleri Bakanı, CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in "İçişleri Bakanlığında YSK'ya paralel bir yapı kurulduğunu tespit ettik" açıklamasına dair ise "Aplikasyon var mı?" sorusu üzerine, "Yok bir aplikasyon, hiçbir şey söz konusu değil. Hepsi birer uydurma. Zaten göreceğiz zaten aplikasyon var mı, yok mu. 601 bin polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz çalışacak. Seçmenin yüzde 1'i yapıyor. Herhalde bir aplikasyon olsa biri de çıkacak seçim günü 'Bende bir aplikasyon var, bu aplikasyona gireceğim' diyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Süleyman Soylu, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine yönelik, "15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023 ise siyasi darbe girişimidir" demişti. 

HÜDA PAR'ın Hizbullah'la ilişkisine yönelik soruları da cevaplayan Soylu, şu görüşleri paylaştı:

"HÜDA PAR'ın Hizbullah'la herhangi bir ilişkisi söz konusu değil. Yedi yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum. Nerede terör örgütünü görsek kafasını eziyoruz. DHKP-C, MLKP, TKPML, DEAŞ, her neyse görüyoruz. Yedi yıldır Hizbullah'ın Türkiye'de herhangi bir eylemi, daha önce de yok da herhangi bir eylemi söz konusu değil. Takip etmiyor muyuz? Gece gündüz ararız. HÜDA PAR'ın Hizbullah ile herhangi bir bağı, süreci veya HÜDA PAR'ın terörle ilgili herhangi bir bağı söz konusu değildir."

“Milletvekili adayları Kandil tarafından belirlenmiştir”

Bakan Soylu HDP hakkında ise, "PKK'nın siyasi kolu HDP'dir. HDP'nin milletvekili adayları Kandil tarafından belirlenmiştir. Bu benim bilgim. Değerlendirmem değil. Her dönem öyle olmuştur" ifadesini kullandı.