Şeyh Cafer: PKK, Türkiye'nin saldırılarına bahane üretiyor

Şeyh Cafer: PKK, Türkiye'nin saldırılarına bahane üretiyor

Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (YNK) bağlı 70 Birlikleri Komutanı Şeyx Cafer Şeyx Mıstafa, PKK güçlerinin Kürdistan Bölgesi yasa ve kurallarını gözetmediğini, Türkiye’nin sınır bölgelerine saldırması için bahane ürettiğini söyledi.

YNK tarafından Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcılığı’na aday gösterilen Şeyx Cafer Şeyx Mıstafa, K24’e yaptığı açıklamada, PKK’nin Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ile YNK’ye yönelik suçlamaları hakkında, “Artık dağda değiliz, Hükümet, Parlamento ve Bölge Başkanlığımız var. Bu çerçevede muamelede bulunmalılar. Yaptıkları suçlamaları da reddediyoruz” dedi.

PKK güçlerinin, sınır hattındaki vatandaşlarının can güvenliğini de gözetmediğini vurgulayan Şeyx Mıstafa, Türkiye ordusunun yüzlerce insanı göç ettirmesine gerekçe oluşturduğunu ifade etti.

Yeni hükümet kurma çalışmalarına da değinen Mustafa, YNK’nin kendi adaylarını netleştirdiğini ve hükümeti kuracak isim olan Mesrur Barzani’ye sunacağını kaydetti.

Şeyx Cafer Şeyx Mıstafa, KDP ile YNK’nin Kerkük’ü birlikte yöneteceğini ve kentte birlik oluşması için çaba gösterdiklerini dile getirdi.