SİHA'lar Süleymaniye kırsalında bir aracı hedef aldı: Ölü ve yaralılar var

Süleymaniye’nin Çemçemal ilçe kırsalında SİHA’lar bir aracı hedef aldı. Çemçemal Sağlık Müdürlüğü Sözcüsü Şerif Rahim, saldırı sonucu 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 kişinin de yaralandığını açıkladı.

SİHA'lar Süleymaniye kırsalında bir aracı hedef aldı: Ölü ve yaralılar var

Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesiyle Kara hancir bölgesi arasındaki bir bölgede insansız silahlı hava aracının seyir halindeki bir aracı hedef aldığı bildirildi.

Çemçemal Sağlık Müdürlüğü Sözcüsü Şerif Rahim, hava saldırısı sonucu bir kadının hayatını kaybettiğini 25 ile 35 yaşlarındaki 2 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Saldırı sonucu tanınmaz hale gelen kadının Süleymaniye Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini belirten Rahim, diğer iki yaralının ise tedavi altına aldığını kaydetti.

"KYB: Türkiye'ye ait savaş uçaklarının gerçekleştirdiği saldırıyı kınıyoruz"

Saldırıya ilişkin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kürdistan Yurtseverler Birliği Politbürosu, Türkiye'ye ait uçakların Kerkük yakınlarındaki Kara Hencir’deki bombardımanını kınıyoruz. Irak ve Kürdistan’ın derinliklerine ve ciğerlerine kadar gelen bu sınır ihlallerini çok kötü bir gelişme olarak görüyoruz. Bu nedenle ivedilikle durdurulmasını talep ediyoruz. Hiçbir gerekçe sınır ihlali ile suçsuz insanlara zarar vermesinin nedeni olmamalıdır.”

KYB, Irak hükümetine çağırıda bulunarak, Irak ve Kürdistan Bölgesi sınırlarını koruması için anayasal haklarını kullanması gerektiğini söyledi.

Saldırıya ilişkin Türkiye’nin resmi organlarından şu ana kadar her hangi bir açıklama yapılmadı.