Sırrı Sakık'tan İstanbul göndermesi: Biz yalnızdık, biz hala yalnızız!

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptali kararı sonrası 31 Mart yerel seçimlerinde Muş’tan aday olan HDP’li Sırrı Sakık’tan dikkat çekici bir paylaşım geldi.

Sırrı Sakık'tan İstanbul göndermesi: Biz yalnızdık, biz hala yalnızız!

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptal kararı sonrası 31 Mart yerel seçimlerinde Muş’tan aday olan HDP’li Sırrı Sakık’tan dikkat çekici bir paylaşım geldi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ana muhalefet partisi CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etti.

Karar sonrası Muş'ta seçim yarışını kaybeden HDP’li Sırrı Sakık sessizliğini bozarak dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Sırrı Sakık'ın 7 Mayıs'taki bu paylaşımı, HDP'nin tüm çevreler tarafından İstanbul Seçiminin kilit partisi olduğunun tescillendiği bugünlerde çok daha anlam kazandı. Kürtlerin büyük bölümü, CHP ve diğer muhalif partilerin söz konusu HDP'ye yapılan haksızlıklar olduğunda sessiz kalmalarını sert bir şekilde eleştirmekteler.

Sakık 7 Mayıs'taki paylaşımında şu mesajı verdi:

“İstanbul seçimleri iptal olur olmaz HDP ve Kürtler üzerinden fırtına koparanlar ahlaksızdır. Muş ve birçok belediyemiz gasp edildi, biz yalnızdık. Evlatlarımız, arkadaşlarımız ölüyor biz yine yalnızız. Bizim safımız çok net demokrasi ve hukuk. Bu yüzden en büyük bedeli biz ödüyoruz”