KONDA Araştırma'dan AKP'nin handikapları

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Medyascope'da katıldığı programda, 23 Haziran'da AKP'yi bekleyen zorlukları anlattı:

KONDA Araştırma'dan AKP'nin handikapları

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Medyascope'da katıldığı programda, 23 Haziran'da AKP'yi bekleyen zorlukları anlattı.

AKP'nin temel stratejisi'nin açık olduğunu vurgulayan Ağırdır, muhalefet blokundan kimsenin oyunu alamayacaklarını bildiklerini ve oradan oy çalmak gibi bir meseleleri olduğunu sanmadığını dile getirdi.

AKP'nin bütün stratejisinin seçime gitmeyen ya da geçersiz oy kullanan seçmende kilitlendiğine dikkat çeken Ağırdır, ikisinin toplamının yüzde 19, yani 100 oy üzerinden 19 oy olduğunu, dolayısıyla AKP'nin 19 oydan maksimumunu almak ve sandığa götürmek meselesi ile ilgilendiğini vurguladı.

 Ağırdır sözlerini şöyle sürdürdü:

İki ya da üç handikapları var. Handikapları ne? Tüm İstanbul seçimi etrafındaki tartışmanın ve YSK'nın kararının ürettiği bir adalet duygusu zedelenmesi. Tıpkı daha önce 7 Haziran öncesinde olduğu gibi, muhafazakar seçmen günah korkusunun bazı şeylere engel olmadığını, hukuk, şeffaflık gerektiğini anlamıştı ve onun bir tepkisiydi.

Şimdi de bir adalet duygusu zedelenmesi olduğunu sanıyorum. Nasıl ki seçimden önce 'AK Parti sahicilik yitimi yaşıyor' demiştim, şimdi AK Parti seçmeninde adalet duygusunda zedelenme olduğunu sanıyorum. Bir bunu tamir etme meseleleri var.

Dün de gördüm hazırlanmış bir dosya var, seçmene neler söyleyeceklerini anlatan. Ancak bunu televizyondaki karikatür yandaşlar tartışıyor. Somutta gördüğümüz, Büyükçekmece'de polis ev ev dolaştı, delillendirilmiş somut bir mesele yok. O duyguyu tamir diye bir meseleleri var.

İkincisi, ekonomik sarsıntı hala sürüyor. Bakkala gittiğinde karşılaştığı bir fiyat var seçmenin. Sokakta hissettiği bir gerilim var. Reel hayatın duyguları ile, AK Parti temsilcilerinin gelip ona söyledikleri arasında sahicilik yitimi problematiği hala duruyor olacak."