Sisi'den açıklama: 'Filistinlilerin topraklarından sürülmesini reddediyoruz'

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi, "Gazze'de şu an yaşanan, sivilleri Mısır'a göçe sürükleme girişimidir. Filistinlilerin topraklarından sürülmesini reddediyoruz" dedi.

Sisi'den açıklama: 'Filistinlilerin topraklarından sürülmesini reddediyoruz'

Cumhurbaşkanı Sisi düzenlediği basın toplantısında Mısır'ın ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı’nın İsrail bombardımanları nedeniyle açılamadığını söyledi.

Sisi, "Sahadaki gelişmeler ve İsrail'in Filistin tarafını defalarca bombalaması insani geçiş operasyonlarını engelledi” dedi.

Hamas'ın 7 Ekim'de Gazze'den başlattığı saldırıdan bu yana İsrail tarafından dört kez bombalanan Refah Sınır Kapısı’nın Mısır tarafında yardım konvoyları altı gündür bekliyor.

Öte yandan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırıyı kınadı.

Cumhurbaşkanı Sisi, "İsrail'in Gazze'de yüzlerce masum Filistinli vatandaşın ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan el-Ehli Baptist Hastanesini bombalamasını derin üzüntüyle takip ettim” ifadesini kullandı.

Mısır devleti ve halkının, sivillere yönelik saldırıları reddettiğini belirten Sisi, uluslararası hukukun, uluslararası meşruiyet ve insani kararların açık bir ihlali olan bu kasıtlı bombalamayı en güçlü ifadelerle kınadığını bildirdi.

Dün gece Gazze’de bir hastaneye düzenlenen saldırıda 500 kişi hayatını kaybetmişti.