SMO'dan Suriye ordusuna saldırı: 4 komutan öldürüldü

SMO'dan Suriye ordusuna saldırı: 4 komutan öldürüldü

Türkiye’nin desteklediği Suriye Milli Ordusu (SMO) mensupları ile Suriye ordusu askerleri arasında Til Temir ilçesi kırsalında çıkan çatışmada 4  rütbeli asker öldürüldü 26 asker de yaralandı.

Eski adı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olan Suriye Milli Ordusu (SMO) mensupları ile Suriye ordusu arasında Rojava’nın Til Temir ve Sere Kaniye ilçelerine bağlı köylerde çatışmalar devam ediyor.

Rûdaw'da yer alan habere göre, SMO mensuplarının Til Temir’e bağlı Kasimiye, Davudiye, Mahmudiye, Um Şifa ve Zirgan köyleri ile Sere Kaniye’ye bağlı köylerde konuşlanan Suriye ordusu askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalarda 4 Suriye ordusu komutanının hayatnı kaybettiğini, 26’sının da yaralandığı aktarıldı.

Yaralı askerlerden Muaaz Ahmed, SMO mensuplarının ateşkesi ihlal ederek kendilerine saldırdığını belirtti.

Şamlı asker, “Biz Meşayife bölgesindeydik ve ortalık oldukça sakindi. Birden Türkiye ordusu ile muhalif güçler saldırmaya başladı ve çatışma çıktı. Biz savunmaya geçtik. Daha sonra takviye güçlerimiz çatışmanın yaşandığı bölgeye ulaştı ve Meşayife’yi tekrar kontrol ettik. Çatışma alanında cesetler vardı, daha sonra TSK uçakları bölgeyi bombalamaya başladı” dedi.

Bii başka asker ise, “Bütün cephelerde çatışmalar var. Allah Suriye ordusunu korusun” diye konuştu.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı General Mazlum Abdi (Mazlum Kobani),  Türkiye ile ABD arasında sağlanan ateşkese rağmen SMO’nun ateşkesi ihlal ettiğini belirtmişti.

Abdi, “ateşkes döneminde devam eden saldırılarda şu ana kadar 182 savaşçılarının ve onlarca sivilin hayatını kaybettiğini, 30 bin sivilin de göç etmek zorunda kaldığını” açıklamıştı.