'Suriye güçleri Türkiye'ye ait 2 SİHA düşürdü'

Rûdaw’a konuşan yerel bir kaynak, Tel Rıfat kentinde Türkiye’ye ait 2 SİHA’nın Suriye güçleri tarafından düşürüldüğünü belirtti.

'Suriye güçleri Türkiye'ye ait 2 SİHA düşürdü'

Rûdaw’a konuya dair bilgi veren yerel kaynak, bugün Halep'in kuzeyinde bulunan Tel Rıfat'ta Suriye’nin Türkiye’ye ait 2 SİHA’yı düşürdüğünü aktardı.

Söz konusu kaynak, SİHA’lardan birinin Tel Rıfat kentindeki Emin el-Dewle üssünün yakınındaki Suriye’ye ait yol kontrol noktası üzerinde uçarken düşürüldüğünü kaydetti.

Öte yandan bölgedeki Kefer Naya ve Merenaz beldeleri ile Mınbiç’in Um Edse, Um Cellud, Bak Weran ve Seyade köyleri TSK’ca bombardımana tutuldu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise konuya ilişkin yaptığı haberde bir “kamikaze dronun” Tel Rıfat’ta rejim güçlerine ait bir kontrol noktasını hedef aldığını bildirdi.

SOHR aynı zamanda Suriye güçlerinin, başka bir dronu düşürdüğü ve bir evin hasar aldığı bilgisine de haberinde yer verdi.

Tel Rıfat kenti, 2016 yılından Rojava Özerk Yönetimi kapsamında Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kontrolünde bulunuyor.

Öte yandan Suriye ve Rusya güçleri de kentte bulunuyor. 

Türkiye, son dönemde Mınbiç ile birlikte Tel Rıfat'a yönelik operasyon sinyali vermişti.