Suriye Ordusu'na bir darbe de HTŞ bağlantılı gruptan: 13 asker öldürüldü

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından paylaşılan bir haberde Cumartesi günü, Suriye’nin kuzey şehri Halep’in eteklerinde yaşanan çatışmalarda 13 rejim savaşçısının öldürüldüğünü dile getirildi.

Suriye Ordusu'na bir darbe de HTŞ bağlantılı gruptan: 13 asker öldürüldü

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından paylaşılan bir haberde Cumartesi günü (bugün), Suriye’nin kuzey şehri Halep’in eteklerinde yaşanan çatışmalarda 13 rejim savaşçısının öldürüldüğünü dile getirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ”Heyet Tahrir Şam ile bağlantılı bir grubun” Cumartesi günü erken saatlerde Halep şehrinin batı eteklerinde bulunan rejim güçlerine ait kontrol noktalarına ve rejim kuvvetlerinin pozisyonlarına saldırdığını" belirtti.

“Her iki taraf arasında da şiddetli çatışmalar ve bombardımanlar meydana geldi; şimdiye kadar en az 13 rejim askeri ve müttefiki militan öldürdü” denilen Gözlemevi haberinde, devam eden çatışmalarda Ebu Bekir El Sıddık Ordusu güçlerinden en az sekiz üyenin de hayatını kaybettiği vurgulandı.

Cihatçı örgütler, HTŞ’nin idari kontrolü altında bulunan İdlib bölgesine bağlı olan Halep’in batısındaki kırsal bölgeyi kontrol ediyor.

Bu bölge teoride, Eylül ayında Rejim müttefiki Rusya ve Türkiye arasındaki bir anlaşma ile büyük bir rejim askeri saldırısından korunuyor.

HTŞ, Ocak ayında bölgenin kontrolünü tamamen ele geçirdi.