Suriye rejim güçleri Halep'te 2 Kürt mahallesini kuşattı

Rojava’nın Kamışlo kentinde rejim milisleri ile Özerk Yönetim İç Güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların yeniden alevlenmesi ardından Suriye rejim güçlerinin Halep’teki Kürtlerin yaşadığı Eşrefiye ve Şêx Meqsûd mahallerini kuşattığı bildirildi.

Suriye rejim güçleri Halep'te 2 Kürt mahallesini kuşattı

Son birkaç gündür Rojava’nın Kamışlo kentinin Tey Mahallesi’nde Suriye rejimine bağlı Difaye El Wetani milisleri ile İç Güvenlik Güçleri arasındaki çatışmalar en son varılan ateşkes sonrası rejim milislerinin 1 çocuğu öldürmesi 2 sivili yaralaması sonrası yeniden başladı.

Çatışmaların yeniden başlaması ardından Suriye rejim güçlerinin Halep’te Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolündeki Eşrefiye ve Şêx Meqsûd mahallerini kuşattığı bildirildi.

Öte yandan Efrin İnsan Hakları Örgütü’nün BasNews’e bildirdiğine göre, rejim güçleri Halep’te bir Kürt tercümanı kaçırdı.

Efrin İnsan Hakları Örgütü’nün verdiği bilgiye göre, Rus güçlerine tercümanlık yapan ve taksi şöfürlüğü ile geçmini sağlayan Mihamed Mistefa Abdul Rehman isimli Kürt vatandaş, rejim güçlerince kaçırıldı.

41 yaşındaki Mihamed Mistefa Abdulrehman’ın evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Mihamed Mistefa Abdul Rehman ve ailesi Efrin’in TSK ve destekli grupların eline geçmesi ardından Cinderes ilçesinden Halep’in Şêz Maqsud mahallesine göç ettiği bildirildi.