Suriye rejim güçleri ile HTŞ arasında çatışma: 18 ölü

Suriye rejim güçleri ile HTŞ arasında çatışma: 18 ölü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre, Suriye’nin kuzeybatısında ateşkesin yürürlüğe girmesine rağmen rejim güçleri ve Heyetül Tahrir-uş Şam (eski Nusra Cephesi) arasında yaşanan çatışmalarda taraflardan 18 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

SOHR’ göre, çatışmaların şafak vakti kıyı şeridi Lazkiye’nin kuzeyinde yer alan ve rejim güçlerince Cebel el Ekrad alanında kontrolü dışında ilerleme girişimin ardından başladığını ve muhalifler tarafından karşılık verildiği bildirildi.

Gözlemevine göre, çatışmalar sorasında rejim güçlerinden 12, HTŞ’den ise 6 kişinin öldüğü aktarıldı.

İdlib'e bitişik olan Cebel e Ekrad,  El Kaide örgütüne bağlı Huraseddin  gibi gruplar tarafından kontrol ediliyor. Hali hazırda HTŞ ve diğer muhalif gruplar, İdlib bölgesi ve çevresinin yarısının yanı sıra Halep ve komşu Lazkiye kırsalının bazı kısımlarını kontrol ediyor.

6 Mart'tan bu yana, Türkiye ile Rusya arasında Moskova’da imzalanan ateşkes anlaşması bulunmasına rağmen, Birleşmiş Milletler'e (BM) göre üç ay boyunca rejim güçlerinin Rus desteği ile başlattığı büyük çaplı bir saldırılar gerçekleşti.

Gözlemevine göre ateşkes, en sonuncusu İdlib’de bir aileden üç sivilin hayatını kaybettiği ihlallere rağmen büyük ölçüde korundu.

AFP, bahsi geçen ailenin yerlerinden edilen kimseler olduğunu aktardı.

Suriye’de 2011 yılından bu yana Suriye 280 bini aşkın ölüme yol açan çatışmalara tanıklık ederken, ülke içinde ve dışında milyonlarca insanın yerlerinden edildi.