Suriye rejimi, TSK'nın İdlib'deki gözlem noktasını bombaladı

Suriye rejimi, TSK'nın İdlib'deki gözlem noktasını bombaladı

Suriye rejimine bağlı topçu birliklerinin, Hama kenti yakınlarındakiTürk Silahlı Kuvvetleri’ne ait mevzileri bombaladığı kaydedildi.

Arap medyasında yer alan habere göre, Suriye rejimine bağlı topçu birlikler ülkeninin kuzeyinde yer alan Hama kentine bağlı ve İdlib’e sınır Şer Makhar ilçesi çevresinde konumlanan TSK’ya ait mevzileri füze ve toplarla yoğun bombaladı.

Edinilen bilgiye göre bombardıman ardından Türk helikopterleri bölgede ölü ve yaralılarını aldı. 

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı,  TSK'nın "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde ateşkes gözlem misyonu için kurduğu noktanın yakınına saldırı düzenlediğini, saldırıda gözlem noktasını çevreleyen koruma duvarı da isabet aldıği kaydedildi.  Açıklamada, Suriye İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinin güneyinde yer alan 10 numaralı gözlem noktasına, rejim bölgesinden yapıldığı değerlendirilen havan atışlarının isabet etmesi sonucunda 2 askerin hafif yaralandığını bildirildi.

Saldırının ardından TSK'ye ait bir savaş uçağı eşliğinde 3 helikopterin gözlem noktasına iniş yaptığı öğrenildi. Açıklamada saldırının Lazkiye'nin doğusundaki dağ kümesinden ya da Hama kırsalındaki Kerim bölgesinden yapıldığı tahmin edildiği belirtildi. 

Şu ana kadar bombardıman hakkında ne Ankara ne de Şam’dan resmi bir açıklama gelmezken Suriye rejiminin resmi haber ajansı İdlib’te gerginliği azaltma anlaşmasına ihlalel eden muhalif grupların füze ve toplarla bombaladığı bilgisi paylaşıldı.

TSK'nin Astana anlaşmaları çerçevesinde "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ndeki ateşkesi korumak için kurduğu 12 adet gözlem noktası bulunuyor. Bu noktaların birkaç kilometre karşısında  Esad rejimi ordusu  ve İran destekli milis grupları yer alıyor.