Suriye'nin(BM) Daimi Temsilcisi Caferi, Suriye’de Kürt bölgeleri diye bir şey yok

Şam: Suriye'de Kürt bölgeleri diye bir şey yok

Suriye'nin(BM) Daimi Temsilcisi Caferi, Suriye’de Kürt bölgeleri diye bir şey yok

Şam: Suriye'de Kürt bölgeleri diye bir şey yok

Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Caferi, “Suriye’de Kürt bölgeleri diye bir şey yok” dedi.

Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi başkanlığındaki Suriye heyeti, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya geldi. Staffan de Mistura ile yapılan toplantıda Beşar Caferi, Suriye muhalefeti ile doğruda görüşmeyi kabul etmediklerini söyledi.

Beşar Caferi, Cenevre-8 görüşmelerinde sürmesi için ülkesinin diğer şartlarını Staffan de Mistura’ya sundu.

Rûdaw muhabirinin, Rojava’da bugün yapılan yerel seçimleri Cenevre’de bulunan Beşar Caferi’ye sorması üzerine; “Suriye’de Kürt bölgesi diye bir şey yoktur. Suriye’nin başkenti bellidir ve her türlü karar Suriye Hükümeti tarafından alınır” yanıtını verdi.

Muhabirin “Sayın Cefari, bölgedeki değişimlerden bahsediyorsunuz. Bugün Kuzey Suriye’de yerel seçimler yapılıyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusunu Caferi şöyle yanıtladı: “Az önce de belirttiğim gibi; Suriye’de Kürt bölgeleri diye bir şey yoktur. Suriye bölgeleri diye bir şey var. Ayrıca başka bir şey daha var. Suriye’nin Kürt bileşeni var. Suriye’nin Kürtleri var, Aşurileri var, Çerkezleri var. Ancak onlar herşeyden önce Suriyeli’dir.

Biz de Kürt bölgesi diye bir şey yok. Biz de Suriye bölgeleri var. Suriye'nin bileşeni Kürtler var. Bu anlayış çok önemlidir ki kamuoyuna yanlış bir mesaj verilmesin.