Temmuz ayından bu yana 25 kişi zırhlı araç kurbanı

Temmuz ayından bu yana 25 kişi zırhlı araç kurbanı

Kürdistan'ın kuzeyinde zırhlı araçlar can almaya devam ediyor. 2016 yılının Temmuz ayından bu yana 25 kişi zırhlı araç çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Zırhlı araçların ölüme neden olduğu yerlerin başında Diyarbakır’ın Lice ilçesi geliyor.  Lice-Bingöl yolunda 19 Haziran günü özel harekatçıları taşıyan aracın çarptığı minibüste 2 yurttaş yaşamını yitirdi, 18 kişi de yaralandı. Olayda yaşamını yitiren sivillerin taziyesine giden yakınlarının kullandığı araca da sonraki gün farklı bir zırhlı araç çarptı. Lice’ye bağlı Fis ovasında yaşanan bu olayda da Mahmut Öner (74), Mevlüt Dağtaş (64), Abdulhamit Dağtaş (63), Fikri Demirbaş (53) ve Zeynep Demirbaş (76) yaşamını yitirdi.

Lice’de 14 Haziran günü yaşlılık maaşını çekmek için ilçe merkezine geden 85 yaşındaki Pakize Hazar da zırhlı araç tarafından ezildi ve yaşamını yitirdi. Zırhlı araç olay yerinden hemen uzaklaşırken, Hazar’ın cenazesine ait parçalar kardeşine toplatıldı. Lice’de son 1 hafta içerisinde zırhlı araç çarpması sonucu yaşamın yitiren sivil sayısı 8.

Zırhlı araçlar sadece Lice'de değil, OHAL’in ilan edildiği Temmuz ayından itibaren Nusaybin, Van, Silopi, Diyarbakır Ofis semti, İdil, Batman, Dargeçit, Cizre, Yüksekova ve Dersim'de de farklı tarihlerde toplam 25 kişinin canını aldı.