TSK bombardımanında hayatını kaybeden siviller toprağa verildi

Duhok’un Amedi ilçesi Dinarte kasabası kırsalında TSK’ya ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 2 sivil toprağa verildi.

TSK bombardımanında hayatını kaybeden siviller toprağa verildi

Dün öğleden sonra Amedi ilçesi Dinarte kasabasına bağlı Kafiya köyüne sumak ağaçlarının bakımı giden bir grup, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait savaş uçaklarının hedefi oldu.

Bombardımda Arif Taha ve Beşir Omer isimli iki sivil hayatını kaybetti. Bombardımandan sağ kurtulan Sadık Tahir ise, kasten hedef alındıklarını savundu.

Rûdaw’a konuşan Arif Tahir’in kardeşi Sadık Tahir, “Kuran’a yemin ederim ki bizim sivil olduğumuzu biliyorlardı. Yüzde 100 biliyorlardı ama buna rağmen gelip sebepsiz yere bizi vurdular. Biz bağlarımızın içindeydik, orada sumaklarımızın bakımını yapıyorduk. Tam da yemek hazırlığı yapıyorduk ki uçaklar gelir gelmez bize bir füze fırlattılar” dedi.

Köye araçla ulaşım olmadığı için cenazeler sedyelerle 4 saatlik bir yolculuğun ardından olay yerinden alınabildi.

Beşir Omer’in ağabeyi Ali Omer de, “Sumakları budama mevsimi gelmiş. Öte yandan bağa gidip naylon depolarda yağmur suyu biriktiriyoruz yazın kullanabilmek için. Tam da o sırada bombardıman olmuş. Oranın bağ olduğunu bilmemelerine imkan yok” diye tepki gösterdi.  

Arif Taha ve Beşir Omer’in cenazeleri ailelerinin kaldığı Dudyeser köyünde toprağa verildi. Akrabaları cenazeleri asıl köyleri olan Kafiya’da toprağa vermek istediklerini söyledi. Ancak Kafiya köyü, 1990’lı yıllardan beri PKK ve TSK arasında yaşanan çatışma ve bombardımanlar nedeniyle boşaltılmış durumda.