Trump ve Erdoğan basına kapalı görüştü: YPG pazarlığı sürüyor

Trump ve Erdoğan basına kapalı görüştü: YPG pazarlığı sürüyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi için gittiği Londra'da ABD Başkanı Donald Trump’la yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

NATO zirvesi için Londra’da bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’la biraraya geldi. Zirvenin yapıldığı The Grove Otel’de yapılan basına kapalı görüşme yarım saat sürdü.

Görüşmenin ardından Twitter hesabından açıklama yapan Erdoğan’ın İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Cumhurbaşkanımız, ABD Başkanı ile NATO Zirvesi marjında son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

NATO’nun 70’inci kuruluş yıldönümü için düzenlenen zirvenin gündeminde Türkiye’nin Rojava'ya yönelik harekatı, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” açıklaması ve tutuklu bulunan IŞİD’liler konusu ele alındı.

Zirvenin ana gündem maddelerinden biriyse, Türkiye’nin Baltık ülkeleri ve Polonya’nın Rusya’ya karşı savunmasını öngören planı onaylamak için koştuğu YPG şartı.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda Türkiye'nin de NATO'nun Baltık ülkeleri hakkındaki savunma planını onaylamama kararına ilişkin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la önceki gün görüştüm ve bu konu hakkında iyi bir çözüm bulacağımızı umut ediyorum" dedi.